HIFU – ultrasunete focusate de mare intensitate.

Adaugat de in Articole Etichete:, , in data de 9 iunie 2014 0 comentarii

Tehnologia HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) este o procedură medicală de mare precizie, cu utilizare cu precădere în tratamente oncologice, care aplică energia ultrasunetelor focusate local, pentru a distruge țesutul bolnav sau afectat de tumoare. Datorită energiei mari din punctul focal, temperatura din zona țintă poate să atingă nivelul de 65°C-85°C în decursul a câteva secunde, distrugând țesutul țintă prin coagulare necrozată. Temperaturile mai ridicate sunt evitate, pentru prevenirea atingerii punctului de fierbere a lichidelor din țesuturi.

CUM FUNCȚIONEAZĂ TEHNOLOGIA HIFU?

Ultrasunetele focusate de mare intensitate (HIFU) sunt livrat în SMAS (Superficial Muscular Aponeurosis System), sub forma de fascie, generând o creștere a temperaturii locale în dermisul adânc și țesutul fibros. Când temperatura trece de 47°C (pragul de denaturare a proteinelor), zona de coagulare este generată. Zona afectată este umplută de țesutul/mușchiul învecinat, cauzând creșterea elasticității pielii și dispariția/atenuarea ridurilor.

Datorită mecanismului de regenerare a organismului, celulele pielii din jurul zonei de coagulare eliberează factori de creştere pentru celulele nediferenţiate care se înmulţesc, formează noi celule, fibroblaştii care vor produce mai multe fibre de colagen şi elastină. Sarcina fibroblaştilor este de a migra către leziune pentru a o vindeca (a închide rana, de a o repara cu fibre de colagen şi elastină).

APLICAȚII HIFU SMAS LIFTING

+ LIFTING INSTANT SPRÂNCENE

+ ȘTERGEREA SAU ÎMBUNĂTĂȚIREA ASPECTULUI RIDURILOR PERIORBITALE

+ REDUCEREA DIMENSIUNII PORILOR

+ TRATAMENTUL CICATRICILOR POST-ACNEICE

+ ÎMBUNĂTĂȚIREA ASPECTULUI RIDURILOR DE EXPRESIE

+ CREȘTEREA ELASTICITĂȚII PIELII PRIN STIMULAREA STRUCTURII DE ELASTINĂ ȘI COLAGEN

+ LIFTING NEINVAZIV PENTRU FAȚĂ, GÂT ȘI ZONA DECOLTEULUI

+ CONTURARE FACIALĂ, GUȘĂ DUBLĂ PRIN TENSIONAREA PIELII

Sistemul Ulthera este un sistem unic ce vă asigură trei adâncimi diferite pentru tratamente faciale și o adâncime specifică opentru tratamente corporale

1.5mm  – atenuarea ridurilor prin promovarea neocolagenezei în straturile dermale superioare și TCP în stratul bogat în colagen de până la 1.5mm adâncime.

3.0mm  – lifting facial și regenerarea colagenului prin crearea TCP (Thermal Coagulation Points) în dermisul profund  (3.0mm).

4.5mm  – lifting facial non-invaziv prin producere TCP în SMAS. SMAS acoperă musculatura facială și se află la aproximativ 4.5mm adâncime subcutan. SMAS este compus din colagen și fibre elastice și are rolul de a transmite contracțiile musculare către suprafața pielii.

http://galinistil.md/services/hifu-ultrasunete-focusate-de-mare-intensitate/